Вступ до фаху 2015

    З 20 по 23 жовтня 2015 року кафедрою фінансів, обліку та аудиту ХКТЕІ  для студентів першого курсу інституту та другого курсу коледжу було організовано проведення навчальної практики "Вступ до фаху", яка є невід'ємною складовою варіативної компоненти освітньо-професійної програми - практичної підготовки фахівця з обліку та  фінансів.
    Науково-методична основа її змісту - освітньо-кваліфікаційна характеристика та освітньо-професійна програма підготовки фахівця відповідно до галузевої складової Державного стандарту з вищої освіти.
    Під час навчальної практики "Вступ до фаху" для зустрічі зі студентами були запрошені  провідні фахівці ПАТ «Юнікредит Банк», ТОВ «Епіцентр-К»,  ТОВ «Марс Україна»,  ПАТ «Укрпрофбанк»,  ТОВ «Компаньйон-Фінанс», регіонального представництва газети «Все про бухгалтерський облік», ТОВ «Ремдобробут», ПАТ «Укрексімбанк»,  ТОВ «Літма»,  централізованої бухгалтерії управління освіти Хмельницької міської ради, ТОВ «Престиж-Авто», Управління пенсійного фонду України у місті Хмельницький, Хмельницького гарнізонного будинку офіцерів, бухгалтерії ХКТЕІ. Зустрічі з представниками бізнесу були корисні тим, що студенти мали змогу почути дієві поради успішних людей та навчитися визначати власні пріоритети на шляху, який обрали.
    Було організовано виїзне заняття зі студентами в Державній податковій інспекції у м. Хмельницькому головного управління Державної фіскальної служби у  Хмельницькій  області,  а  також  зустріч  із  провідними фахівцями  з питань податкової політики ДФС України.
    Під час екскурсії  до управління Державної казначейської служби України  у  м. Хмельницькому  студенти  мали   нагоду  із вуст  його керівників  та  працівників – казначеїв почути  про  організаційну структуру, кількість відкритих дохідних та  видаткових рахунків, про кількість відділень, кількість  розпорядників та  одержувачів  державного та місцевих  бюджетів, що обслуговуються  в  даному  управлінні. Майбутнім  фінансистам та бухгалтерам цікава була інформація про облік та звітність, які здійснює та складає казначейство, про щоденний контроль за використанням коштів бюджетів. Студенти отримали відповіді на свої запитання. Керівництво міського казначейства в кінці зустрічі побажали молоді гарно навчатися та запросили після закінчення навчання поповнити ряди казначеїв.
    Відвідавши центральне відділення Хмельницької філії Ощадбанку, студенти ознайомились  з професійним складом персоналу, переліком банківських послуг  фізичним та юридичним особам, спостереження за процесом обслуговування клієнтів.Завершальним етапом навчальної практики було написання індивідуального завдання на тему: «Моє бачення обраної професії» та тестування студентів для отримання детальнішої інформації про їх відношення до обраної спеціальності.

Розробка сайту:  uaBiznes.info