ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ КРАЄЗНАВСТВА

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ КРАЄЗНАВСТВА

 

Щороку, 28 травня, українські краєзнавці відзначають своє професійне свято – Всеукраїнський день краєзнавства.

Національна спілка краєзнавців України, починаючи з 2017 р., започаткувала вшанування краєзнавчого руху, подвижників краєзнавства з метою поглиблення дослідження та популяризації історії, культури, мови, звичаїв й традицій українського народу, репрезентації практичних здобутків у цьому напрямку; залучення до вивчення та пізнання рідного краю широких верств населення; підвищення суспільної уваги до діяльності краєзнавців.

Початком організованого краєзнавчого руху в Україні вважається
1925 р.: тоді було засновано Український комітет краєзнавства – організацію, майже всіх членів якої згодом, у період сталінських репресій, розстріляли. Від УКК веде відлік своєї історії Національна спілка краєзнавців України, відроджена у 1990 р. Сучасні краєзнавці своєю постійною науково-просвітницькою діяльністю серйозно вплинули на формування патріотизму, національної свідомості та розуміння українцями логіки історичних процесів.

Щиро бажаємо всім дослідникам, «зберігачам історії», зустріти разом день нашої Перемоги над російським загарбником! Нехай всім вам вистачить сил та здоров’я, щоб з подвійною енергією та жагою до нових пошуків знову поринути у краєзнавчу діяльність на благо Батьківщини, продовжити вашу почесну місію у справі популяризації знань з історії рідного краю, в збереженні історичної та культурної спадщини України!

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

Адміністрація, студентське Віче

 

Розробка сайту:  uaBiznes.info