Від Комітету премії імені Володимира...

Від Комітету премії імені Володимира Ґериновича

Названо імена цьогорічних лауреатів обласної премії в галузі історико-культурних та краєзнавчих досліджень

08.05.2023

1_194_01

 

Обласною радою два роки тому засновано обласну премію імені Володимира Ґериновича за кращу роботу в галузі історико-культурних та краєзнавчих досліджень на вшанування видатного українського вченого, педагога, науковця, краєзнавця Хмельниччини та громадського діяча.

Положення премія присуджується щорічно до Дня краєзнавства – 28 травня за кращу роботу в галузі історико-культурних та краєзнавчих досліджень, яка сприяє утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, відродженню національної культури, популяризації історичного краєзнавства та вирізняється новизною й оригінальністю. Премія виплачуватиметься у розмірі трьох мінімальних заробітних плат за рахунок коштів, передбачених для цього в обласному бюджеті.

У п´ятницю, 5 травня, під головуванням керівника Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України Юрія Телячого відбулося засідання комітету з премії за кращу краєзнавчу роботу. Члени конкурсного комітету – заступник керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяна Зеленко, голова Хмельницької міської організації Національної спілки краєзнавців України Юрій Блажевич, директор Державного архіву Хмельницької області Катерина Бурдуваліс, голова Кам’янець-Подільської міської організації Національної спілки краєзнавців України Олександр Комарніцький, провідний науковий співробітник обласного краєзнавчого музею Сергій Єсюнін, директор державного історико-культурного заповідника «Межибіж» Олег Погорілець детально проаналізували подані на здобуття премії роботи та висловили особисте бачення щодо відповідності вимогам конкурсу представлених видань.

 

3_99_01

 

      Голова комітету, керівник Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України Юрій Телячий зауважив, що в поданих на конкурс роботах відображено історію рідної Хмельниччини та всі видання гідні обласної премії.

      За результатами відкритого рейтингового голосування, цьогорічними лауреатами обласної премії імені Володимира Ґериновича в галузі історико-культурних та краєзнавчих досліджень стали монографія «Науково-педагогічна та громадська діяльність В. О. Ґериновича (1900-ті – 1940-і рр.)»  та наукове видання «Красилівщина: Українська революція. 1917 – 1921 рр. (документи та матеріали)».

4_58_01

 

За матеріалами офіційного сайту Хмельницької обласної ради  

https://km-oblrada.gov.ua/nazvano-imena-czogorichnyh-laureativ-oblasnoyi-premiyi-imeni-volodymyra-gerynovycha-v-galuzi-istoryko-kulturnyh-ta-krayeznavchyh-doslidzhen/

 

 

 

 

 

 

Розробка сайту:  uaBiznes.info