УКРАЇНСЬКА ХУСТКА – символ любові

УКРАЇНСЬКА ХУСТКА – символ любові

З 2019 р. в Україні  почали вшановувати один з найкрасивіших і найдавніших символів нашої країни – українську хустку. Нетрадиційне свято, завдяки підтримці діаспори, стало Всесвітнім.
Мамина хустка, як оберіг, як пам’ять роду, нагадує  про наше коріння, традиції родини та народу, вказує на зв’язок між поколіннями минувшими, теперішніми та майбутніми.
Ще з сивої давнини хустка для українців була символом жіночності, любові, вірності, кохання. Жінки носили хустки весь рік – незаміжні покривали нею плечі, а заміжні – голову. Жінки  мали у своїй скрині хустку на щодень, на свято, на недільну службу, на весілля, на гостину, на жалобу…
Усе життя наших жінок пов’язане із хусткою: її дарували нареченій, хрещеним батькам, нею ж покривала голову свекруха молодій невістці на весіллі. Хусткою сповивали немовля, захищаючи від лихого погляду, її пов’язували на руку чоловікам, як оберіг та символ вірності, проводжаючи у далеку й небезпечну дорогу.
Сьогодні, у Всесвітній день української хустки,  хочеться побажати, щоб вона стала оберегом кожному нашому Захиснику, усім, хто захищає й боронить нашу землю!
Шануймо свої традиції. Слава Україні!

photo_2022_12_09_14_50_17_01 

photo_2022_12_08_14_27_14_01 

photo_2022_12_08_14_27_17_01 

Розробка сайту:  uaBiznes.info