УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ - 26 ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ

УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ СВЯТКУЄ 26-ТИЙ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ

 

2 вересня 2022 року гривня святкує свій 26-тий день народження.

Понад чверть століття тому розпочалася грошова реформа і в Україні з’явилася власна національна грошова одиниця.

У рамках святкування Дня гривні 5 вересня відбувся вебінар на тему: «2 вересня – День народження сучасної гривні. Як відбувалася грошова реформа 1996 року?».

Учасники вебінару, а це студенти та викладачі десятка провідних закладів вищої освіти України, серед яких і студенти-фінансисти Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту мали можливість почути від екс-голови НБУ Віктора Ющенка (Ющенко В. А. на час введення гривні очолював Національний банк України), третього Президента України усі деталі введення в обіг національної валюти.

Варто відмітити, що покоління, яке народилось після введення національної валюти, з величезним інтересом слухало доповідь Віктора Ющенка, задавали питання щодо того як проходила грошова реформа, з якими викликами зіткнувся НБУ і що дозволило їх успішно вирішити, як і де друкувались перші гривні і в чому полягає унікальний характер грошової реформи 1996 року.

Організований центром «Талан» вебінар став для першокурсників як один із етапів  введення у спеціальність, а для старшокурсників – можливістю співставити знання, які вони отримують в Інституті з інформацією від першоджерел. Марафон від ХКТЕІ організував доцент кафедри фінансів, обліку та аудиту Павло Нагорний.

Сьогоднішній вебінар – це початок  святкування Дня гривні. Попереду заходи, які  дадуть можливість його учасникам отримати додаткові знання з історії створення національної валюти, української нумізматики, гривні у форматі Cashless, традиції використання гривні в грошовому обігу Давньої Русі.

Долучайтесь!

1_156_01
 2_119_01
 3_76_01 4_46_01
 
5_38_01

 

 

 

 

 

Розробка сайту:  uaBiznes.info