Україна славить своїх героїв

    24 серпня 1991 р. Україна здобула омріяну незалежність, до якої йшла тернистим шляхом довгі століття. З часу занепаду Київської Русі українські землі постійно перебували під владою іноземних держав, які плюндрували нашу Батьківщину. Однак наш народ ніколи не втрачав надію стати вільним. І завжди знаходились патріоти, які йшли на смерть заради незалежності України. Згадаймо хоча б славетних козаків, які здобували волю і свободу неньки-Батьківщини навіть ціною власного життя. А захисницею козацтва завжди була Свята Покрова.
    Саме тому Президент України Петро Олексійович Порошенко у 2015 р. підписав указ, згідно з яким 14 жовтня – державне свято Дня захисника України.
    На жаль, і сьогодні наша Батьківщина переживає складні часи. На сході держави триває антитерористична операція проти російського окупанта. Як і колись, на захист рідної землі піднялися патріоти від малого до великого. Передову від ворога обороняє українська армія, авторитет якої сьогодні зріс до небувалих висот.
    У зв’язку з цими подіями і з нагоди Дня захисника України у Хмельницькій обласній науковій бібліотеці ім. М.Островського відбулася зустріч учнів гімназії №1 і студентської молоді ХКТЕІ з учасниками АТО.
    Першим взяв слово волонтер, Отаман окремого козацького куреня ім. І.Нечая Сергій Скоробагатий, який коротко розповів про діяльність волонтерів в області, зокрема обласного козацтва. Також він наголосив на тому, що у кожного свій фронт. У військових – бойовий фронт на Сході, де вони змушені тримати оборону, щоб не допустити просування ворога вглиб України, а у студентів – навчальний фронт, де вони повинні проявляти наполегливість та старанність, щоб у майбутньому приносити користь державі в цілому та місту зокрема.
    Усіх вразив виступ барда – вчителя НВК №6, а також волонтера Ігоря Білого, який під гітару виконав авторську пісню «Ти збери мене в дорогу, моя мила». Ця композиція надзвичайно точно відобразила хід останніх подій в Україні.
    Студенти та учні з цікавістю слухали виступ учасника бойових дій, заступника командира загону спецпризначення 8-го полку, майора Валерія Можаровського, який висловив своє бачення ситуації, що розгортається на Сході нашої держави.
    Оптимізмом усіх заразив молодий патріот, командир відділення 8-го полку спецпризначення, сержант Марат Муратов, який про свої героїчні вчинки розповідав з дивовижним азартом, хоча й легким сумом в очах. У 25 років він пережив такі жахи, яких багато хто ніколи в житті не бачив, не чув і, дай Боже, ніколи про них не знатиме. Але саме цей молодий чоловік, герой нашого часу, вселив у всіх присутніх надію у те, що війна скоро закінчиться, віру в світле майбутнє України і усього нашого народу.
    Подібні заходи допомагають осягнути сутність трагедії, з якою зіткнулася наша країна, трагедії, яка торкнулася серця кожного українця.  Для учнів, студентів та й кожного небайдужого до долі своєї країни подібні зустрічі, де можна поспілкуватися, поставити запитання, просто подивитися у вічі героям нашого часу, тим, хто захищає нас від ворога, хто оберігає від пізнання того жахливого слова «війна», є дуже актуальними та потрібними. Миру нам усім! Хай над нашими головами завжди буде мирне небо!

СЛАВА УКРАЇНІ!
ГЕРОЯМ СЛАВА!

 

Розробка сайту:  uaBiznes.info