УКРАЇНА-ФРАНЦІЯ: НАШЕ МАЙБУТНЄ – ДІТИ!

            Війна росії проти України продемонструвала підтримку всього світу нашій державі, яка героїчно відстоює не лише свою незалежність, а й загальнолюдські цивілізаційні цінності свободи, добра та демократії. Однією з європейських країн, що надає комплексну допомогу Україні є Франція.

         11 вересня в Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті відбувся україно-французький форум за участі керівництва Хмельницької області, дітей і їхніх батьків, представників Французької республіки, науковців, педагогів. Голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій від імені Президента України подякував французькому народу за братню допомогу й підтримку.

Зокрема, нещодавно було організовано поїздку для юних хмельничан до Франції. Переможцям міжнародних, всеукраїнських, регіональних олімпіад, конкурсів, спартакіад пощастило побувати в одних із найкращих дитячих таборах відпочинку Європи. «Французькі канікули», тривалістю 21 день, для них пройшли на користь справи.

ХКТЕІ у відповідь гостинно зустрів зарубіжних партнерів: Колін Туез – голову й співзасновника консультативного комітету «Європейський прихисток», старшого наукового співробітника Нової школи та університету Sciences Po в м. Парижі; Юліану та Франсуа Трезор’єр – керівників програми «Європейський прихисток»; Бенджаміна Абтана – співзасновника і директора програми «Європейський прихисток», доцента університету Sciences Po в м. Парижі.  Діти із теплотою згадували перебування в Франції, поділилися враженнями з учасниками заходу.

Дарія Басюк, директор Департаменту освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації, відзначила про важливість підтримки вітчизняної освіти, культури та спорту в умовах війни на міжнародному рівні.  У роботі форуму також взяли участь Володимир Юр’єв – заступник голови Хмельницької обласної військової адміністрації, Віктор Філіпчук – Голова правління Спілки споживчих товариств Хмельницької області, Інна Михайлова – директор Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій ХОДА, Олег Мартинюк – заступник директора-начальник управління освіти та науки Департаменту освіти, науки, молоді та спорту ХОДА, Станіслав Куценко – радник заступника Голови ХОДА.

 Виконуючий обов’язки ректора професор Юрій Телячий ознайомив присутніх із візитівкою Інституту, окреслив перспективи співпраці закладу вищої освіти із університетами та установами Франції.

          Сподіваємося на реалізацію нових успішних проєктів у співпраці Хмельниччини з французькою стороною.

 

 

750_5612_kopiya_01
 

 

 

750_5637_kopiya_01
 

 

 

750_5632_kopiya_01
 

 

 

750_5709_kopiya_01
 

 

Розробка сайту:  uaBiznes.info