Споконвіку було Слово

У грудні 2014 року відбулися обласні етапи цих змагань, організованих Департаментом освіти і науки Хмельницької обласної адміністрації, у яких визначали найкращих із кращих знавців рідної мови.

    «Споконвіку було Слово…», – говорить Книга Книг – Біблія. Неможливо не погодитись з таким мудрим постулатом, адже роль мови в нашому бутті неоціненна, тому й необхідно приділяти цьому належну увагу.
     Кожна людина, яка усвідомлює себе патріотом своєї Вітчизни, прагне ретельно вивчати мовні скарби. Також і держава не стоїть осторонь цього питання: з року в рік відбуваються Міжнародний мовно-літературний конкурс ім. Т.Г.Шевченка та Міжнародний конкурс знавців рідної мови ім. П.Яцика, які покликані підвищити престижність рідної мови, сформувати потребу молоді у її опануванні.
     У грудні 2014 року відбулися обласні етапи цих змагань, організованих Департаментом освіти і науки Хмельницької обласної адміністрації, у яких визначали найкращих із кращих знавців рідної мови із 34 ВНЗ.  


Наші здобутки
Міжнародний мовно-літературний конкурс ім. Т.Г.Шевченка
Коледж інституту – не гуманітарний напрям:

     І місце посіла студентка першого курсу спеціальності «Бухгалтерський облік» Данильчук В.;
     ІІІ місце виборола студентка другого курсу спеціальності «Бухгалтерський облік»  Кочмар Н. 

Міжнародний конкурс знавців рідної мови ім. П.Яцика
Інститут – гуманітарний напрям:

     ІІІ місце посіла студентка першого курсу спеціальності «Облік і аудит» Максимчук А.;

не гуманітарний напрям:

     І місце виборола студентка першого курсу спеціальності «Фінанси і кредит» Олійник О.;
     ІІ місце посіла студентка першого курсу спеціальності «Фінанси і кредит». Ліщук В. 
     Досягнуті результати красномовно свідчать про те, що молодь, опановуючи фахові дисципліни, мріючи стати фахівцями з фінансів і кредиту чи обліку і аудиту, не забуває, що мовна компетенція – одна з ключових характеристик справжнього професіонала та патріота.
     Здобутки студентів – це наполеглива праця викладачів-філологів, залюблених у дивосвіт української мови, активних та творчих наставників молоді. Вітаємо з вагомими результатами Кілімнік Лідію Леонідівну та Мазур Інну Михайлівну! 

Розробка сайту:  uaBiznes.info