Сходинки до професіоналізму

29 січня 2015 року відбулись урочистості з нагоди вручення дипломів молодшого спеціаліста студентам заочної форми навчання спеціальностей "Бухгалтерський облік" та "Ресторанне обслуговування".

     29 січня 2015 року відбулись урочистості з нагоди вручення дипломів молодшого спеціаліста студентам заочної форми навчання спеціальностей «Бухгалтерський облік» та «Ресторанне обслуговування».
     Відомо, що у світі щороку збільшується кількість молоді, що прагне здобути вищу освіту – до прикладу, це більше 80% у США та 90% – у Японії. Така тенденція є відображенням розвитку суспільства в цілому: у ХХІ столітті триває інформаційна революція, результатом якої є стрімке збільшення кількості людей інтелектуальної праці та зайнятих у сфері послуг. Таким чином, ресторатори та фахівці бухгалтерського обліку традиційно залишаються одними з найзатребуваніших на ринку праці.
     Показово, що зазначені аргументи звучали у виступах представників ректорату, науково-педагогічних працівників і самих студентів. Рефлексія організації навчального процесу, продуктивність трисеместрового навчання та прагнення продовжити освіту на бакалавраті для переважної більшості випускників засвідчує правильність освітньої стратегії ХКТЕІ: «Продуктивне навчання як базова ідея стратегії формування інноваційної особистості фахівця».
     Канва урочистого дійства, мистецькі виступи-вітання, одкровення-мрії випускників сприймались з особливою гостротою: січневі дні сповнені трагізму подій Революції Гідності 2013-2014 рр., жертовної загибелі Героїв Небесної Сотні, жорстокого військового протистояння окупантам, що прийшли на Схід нашої держави. Це час катарсису, переосмислення пройденого, боротьби за життя. Час, коли цінності мають трансформуватись у рішучі дії, час закінчення розмірковувань і початку великої праці.
     Звучать у серцях випускників завершальні слова урочистого дійства, проголошені представниками студентського Віче ХКТЕІ: «Розгорнута й чекає записів нова сторінка величної книги під назвою – «Життя». Переконані, що саме наше покоління більше, ніж будь-яке інше, нестиме відповідальність, матиме честь побудови нової України – держави правди, держави волі, держави мудрих, порядних, сміливих людей!»

vupusk_zaoch

 
Розробка сайту:  uaBiznes.info