Школа «Правда через історії»

Школа «Правда через історії»

від Освітнього дому прав людини в Чернігові

 

«Першою жертвою війни стає правда»

Джонсон Хайрам

 

В період з 24 травня по 22 червня 2023 року викладачка фахового коледжу Трофименко Катерина Володимирівна проходила навчання в межах першої (онлайн) частини Школи «Правда через історії» та була відібрана для участі в очній частині Школи, яка проходила з 06 липня по 10 липня 2023 року на базі Освітнього дому прав людини у с. Количівка Чернігівської області. Метою Школи «Правда через історії» є навчання громадських активістів, які готові розповідати та створювати історії у текстовому та аудіо форматі про права людини під час війни.

Під час очного тренінгу учасники досліджували шляхи просування прав людини через індивідуальні історії, створювали текстові історії з реальними героями у воєнному контексті, записували подкасти з реальними героями, монтували та презентували напрацьовані матеріали, формували план дій Школи на майбутнє.

Результати очного навчання наразі доопрацьовуються і створені продукти будуть опубліковані найближчим в засобах медіа. Отриманими практичними навичками Катерина Трофименко буде ділитися зі студентами ХКФК ХКТЕІ та ХКТЕІ з метою висвітлення прав людини через індивідуальні історії в умовах сьогодення.

Школа реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в межах локального трансформаційного проєкту «Україна та українці: сучасні хроніки боротьби за свободу та демократію».

Катерина Трофименко

 

screenshot_34_03_01 

 

Розробка сайту:  uaBiznes.info