Психологічний супровід осіб...

Психологічний супровід осіб з особливими потребами

 11 грудня 2023 року Центром психологічного супроводу діяльності педагогічних працівників закладів професійної освіти Інституту професійної освіти Національної академії педагогічних наук України проведено науково-практичний вебінар «Основи психологічного супроводу навчання осіб з особливими потребами внаслідок війни», участь в якому брала практичний психолог центру зав’язків з громадськістю, тренінгових технологій навчання ХКТЕІ Юлія Юзюк. На тренінгу представлені актуальні принципи і ефективні методи психологічного супроводу навчання людей з особливими потребами внаслідок війни у закладах професійної освіти.

Після завершення вебінару, практичний психолог набула навичок створення особистісної/колективної дорожньої карти психологічного супроводу навчання осіб з особливими потребами внаслідок війни, отримала алгоритм оцінки підготовленості педагогів до організації освітнього процесу з такими особами, а також загальну готовність закладу до таких форм роботи.

Очевидно, що успішна діяльність закладу професійної освіти в умовах роботи з різноманітними категоріями здобувачів освіти буде залежати як від зовнішніх факторів суспільства, так і від внутрішніх ресурсів колективу. І головними принципи роботи закладу в умовах сучасних викликів є:

1.      Якісний менеджмент.

2.      Підтримка і розвиток усіх видів ресурсів (передусім – людських).

3.      Здоровий психологічний клімат.

Тому Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститут активно працює над реалізацією зазначених принципів та психологічною ресурсністю усіх учасників освітнього процесу.

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

Адміністрація

Розробка сайту:  uaBiznes.info