Презентація книги

Презентація книги

16 січня 2024 р. у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбулась презентація книги «Насильство над цивільним населенням. Хмельницька область. Документи органів держбезпеки» авторів-упорядників Валерія Васильєва, Олени Лисенко, Світлани Маркової, Романа Подкура, Андрія Хоптяра та Юрія Хоптяра.

Збірник представили д.і.н., керівник відділу наукової роботи ХКТЕІ Світлана Маркова та к.і.н., доцент кафедри археології, спеціальних історичних і правознавчих дисциплін Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Юрій Хоптяр.

У збірнику опубліковані акти комісій зі встановлення і розслідування злочинів німецько-фашистських загарбників та їхніх поплічників, а також документи радянських органів держбезпеки про насильство над цивільним населенням Хмельницької області, що здійснювалося нацистами упродовж 1941–1944 рр.

С. Маркова зауважила, що опрацьовані документи сектору архівного забезпечення Управління СБУ у Хмельницькій області допомагають не лише відтворити  жахливі події повсякденного життя під час німецько-радянської війни, але й проаналізувати причини, що штовхали людей на співпрацю з нацистами, ознайомити з матеріалами слідства органів держбезпеки стосовно осіб, які не причетні до тяжких злочинів. 

На презентації були присутні науковці, краєзнавці, історики, вчителі шкіл, бібліотечні фахівці.

 

Адміністрація

 


 

 

Розробка сайту:  uaBiznes.info