ПРАЦЮЄМО З ВЕТЕРАНАМИ У ХКТЕІ
 

ПРАЦЮЄМО З ВЕТЕРАНАМИ У ХКТЕІ

 




25 квітня 2024 року за адресою: м. Хмельницький, Кам’янецька, 3, у стінах Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту відбувся Воркшоп «Стратегія переходу та інтеграції українських ветеранів до освіти і робочої сили»

 

Воркшоп проводився ГО «Українська Асоціація Маркетингу», в рамках програми «Професійна освіта в Україні / Skills4Recovery».

Ця Програма реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, що діє за дорученням Уряду Німеччини.

 

Мета воркшопу: у режимі відкритого діалогу між учасниками опрацювати можливості підвищення результативності реінтеграції українських ветеранів до освіти та ринку робочої сили. В процесі воркшопу передбачалося представлення учасників заходу, а також визначення очікувань учасників.

У воркшопі взяли участь 36 учасників, які представляли ветеранів; роботодавців; Департамент освіти та науки Хмельницької ОДА; ТЦК; Хмельницьку районну, міську та обласну адміністрації; громадські організації, зокрема, КУ «Ветеранський простір. Захист 4.5.0», ГО «Українська асоціація сімейних психологів», ГО «Легіон нескорених», ГО «Ветеранський хаб»,
ГО «Біржовий університет»; відділ охорони здоров’я Хмельницької міської ради; управління надання адміністративних послуг Хмельницької міської ради (ЦНАП); Хмельницький обласний центр зайнятості; Хмельницький міський центр соціальних служб; навчально-тренувальний центр Хмельницької територіальної громади; рекреаційний центр «Берег надії».

З вітальним словом за дорученням президента ХКТЕІ Юрія ТЕЛЯЧОГО до учасників воркшопу звернувся віце-президент ХКТЕІ Андрій МАТВЄЄВ, який підкреслив важливість цього заходу в контексті триваючої війни і наголосив, що Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститут готовий максимально допомагати ветеранам на шляху їх реінтеграції до цивільного життя, зокрема, розробляючи освітні програми під їх потреби.

Результати досліджень потреб ветеранів у реінтеграції до освіти і ринку робочої сили презентувала модератор заходу – Ковальчук Світлана –
віце-президент ГО «Українська асоціація маркетингу», завідувачка кафедри маркетингу та менеджменту Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту, співзасновниця ГО «Мережа громадських організацій підтримки ВПО в Україні».

Згідно до регламенту воркшопу відбулося проведення панельних дискусій у 4-х фокус-групах, до яких репрезентативно увійшли ветерани, представники державних органів управління, місцевих органів самоврядування, охорони здоров’я, освіти, центру зайнятості, соціального забезпечення, ТЦК, ЦНАП, громадських організацій, роботодавців.

Активна робота у фокус-групах безпосередньо стосувалась проблем, пов’язаних із поверненням ветеранів на робочі місця чи новим працевлаштуванням, реінтеграцією ветеранів до освіти, шляхів їх розв’язання,
з розвитком програм підтримки роботодавців у працевлаштуванні та адаптації ветеранів до робочих місць.

Головним завданням воркшопу стало напрацювання рекомендацій та шляхів вирішення проблем, які постають перед ветеранами, у їх цивільному житті.

 

Адміністрація



 

Розробка сайту:  uaBiznes.info