НАУКОВИЙ ФОРУМ У ХКТЕІ

НАУКОВИЙ ФОРУМ У ХКТЕІ

 

14 грудня 2023 р. в Інституті відбулася ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Дискурс кооперативної освіти, науки і практики у рефлексіях ХХІ ст.». Мета проведення конференції – міждисциплінарний обмін результатами досліджень з тематики кооперативної освіти, науки і практики в умовах війни рф проти України.

У форумі взяли участь 74 учасники з різних регіонів України, що підготували матеріали про історичні, суспільно-правові, соціально-економічні аспекти розвитку громад; кооперативні традиції регіонів України, знаннєві практики, філософію кооперативної освіти у ХХІ ст.; питання історії, культури, освіти та науки України та кооперацію в умовах російсько-української війни.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися:

Телячий Юрій – доктор історичних наук, професор, президент Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту, голова Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України;

 Войнаш Лідія – кандидат економічних наук, директор Департаменту кадрової політики, освіти і науки Укркоопспілки, директор Навчально-методичного центру Укоопспілки «Укоопосвіта»;

Куцик Петро – доктор економічних наук, професор, ректор Львівського торговельно-економічного університету;

Нестуля Олексій – доктор історичних наук, професор, ректор Полтавського університету  економіки і торгівлі;

Бурдуваліс Катерина – директор Державного архіву Хмельницької області;

Яковець Олена – директор Фахового коледжу економіки і права Вінницького кооперативного інституту.

 Робота конференції, незважаючи на повітряну тривогу, відбулась у формі пленарного і секційного засідань.

За результатами конференції ухвалено Резолюцію, згідно якої засуджено геноцид, воєнні злочини, злочини проти людяності, злочин агресії, які сьогодні вчиняють в Україні окупаційні війська російської федерації та прийнято рішення щодо сприяння спільним науковим та освітнім проєктам, які представлятимуть українській спільноті ідеї об’єднання, кооперування, самоврядування, функціонування українського громадянського суспільства.

Освіта і наука – запорука нашої Перемоги!

Адміністрація

 

 

 

 


 

Розробка сайту:  uaBiznes.info