НАШ ГІСТЬ – ПЕТРО СЛОБОДЯНЮК

НАШ ГІСТЬ – ПЕТРО СЛОБОДЯНЮК

 

У бібліотеці ХКТЕІ відбулася зустріч з українським істориком, культурологом, краєзнавцем, архівістом, кандидатом історичних наук, доцентом, Заслуженим працівником культури України Петром Яковичем СЛОБОДЯНЮКОМ.

Петро Слободянюк розповів про своє дитинство та студентські роки, працю у сфері освіти, науки і культури. Також він висловив своє ставлення до війни росії проти України.

Історик стверджує, що потрібно ретельніше й глибше вивчати минуле свого народу, щоб відчути «славу тую...». Його наукові праці, як-от: «Культура Хмельниччини», «Українська церква», «Чорна дошка» України: події 30-х років», «Зберегти духовність нації», «Етнокультурний геноцид на Хмельниччині у 30–50-х роках», «Подільській етнокультурі – наукову основу», «Педагоги Хмельниччини: жертви сталінських репресій», «Воєнне лихоліття на Поділлі (1941–1945 рр.)», «Нескорені. Національно-визвольна боротьба ОУН-УПА на чолі з генерал-хорунжим Романом Шухевичем», «Розіп’яте Голодомором Поділля», «В переможеній Німеччині» та інші вчать оберігати й захищати свою землю від зайд-завойовників, як це робили великі, освічені наші предки. Доробок автора навчає шанувати память минулих поколінь, підносити нашу духовність, примножувати національну культуру.

Зустріч пройшла у доброзичливій атмосфері. Петро Слободянюк наголосив на важливості вивчення вітчизняної історії, шанування наших Героїв.

На згадку про зустріч Петро Якович Слободянюк подарував бібліотеці ХКТЕІ декілька своїх останніх книг.

Бібліотека ХКТЕІ

 

 

2_34_01
3_91_01 
 

 

Розробка сайту:  uaBiznes.info