На шляху до безбар'єрності

На шляху до безбар'єрності

         18 січня 2023 р. практичний психолог ХКТЕІ, доцент Тетяна Матвійчук прийняла участь у онлайн-презентації  видання «Довідник безбар’єрності». Мета його видання - вплинути на культуру мови.
«Довідник безбар’єрності» – путівник з коректного спілкування, у якому зафіксовані нові норми безбар’єрної мови. Створений за ініціативи першої леді Олени Зеленської у співпраці з громадськими організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, що виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами.
Під час зустрічі зазначалась важливість безбар'єрного мовлення із вразливими категоріями населення, що особливо актуально сьогодні. Зокрема:
- експертка з питань інклюзіїї наголосила, що за допомогою додатку у смартфоні можна побачити сурдоперекладача і отримати інформацію з довідника;
- експертка та упорядниця довідника, журналістка Тетяна Касьян наголосила на особливості спілкування з тими, хто зазнав насильства або постраждав від торгівлі людьми.
        Цікавий та актуальний захід проходив у змішаному форматі та був організований Хмельницькою обласною науковою бібіліотекою.
        Видання буде корисним представникам громадських організацій та активістам, експертній спільноті, медіа, бізнесу та сфері послуг, публічним службовцям, органам місцевого самоврядування, вчителям, лікарям, соцпрацівникам та усім, хто цікавиться основами нових норм спілкування.

 

1674049625801_02
 
1674049625795_02 
 
1674049625787_02 
 

 

Розробка сайту:  uaBiznes.info