МИ - УЧАСНИКИ ДОСЛІДЖЕННЯ PISA 2022!

МИ -  УЧАСНИКИ МІЖНАРОДНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ PISA 2022!

 

Підвищення якості освіти в Україні визначено основним вектором розвитку та реформування системи освіти. У 2000 році Організація економічного співробітництва та розвитку провела своє перше дослідження PISA  ̶ Program for International Student Assessment (програма міжнародного оцінювання учнів)  ̶ найбільше міжнародне дослідження якості освіти.

 Дослідження має на меті визначити рівень компетентностей,  тенденцій в результатах різних освітніх програм та чинників, що впливають на навчальні досягнення учнів. Тобто, оцінює не суму теоретичних знань, а здатність учнів використовувати вміння, отримані в закладі освіти, у різних життєвих ситуаціях. Перехід до компетентнісного навчання  ̶  те, що лежить в основі реформування системи освіти.

Україна доєдналася до країн-учасників досліджень у 2018 році і стала 81 країною учасницею.

У 2022 році Хмельницький кооперативний фаховий коледж Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту був обраний базою для проведення дослідження і став одним із 181 закладів освіти України та єдиним закладом-учасником серед закладів фахової передвищої освіти у Хмельницькій, Вінницькій та Житомирській областях.

З 18 по 21 жовтня 2022 року, після активної підготовчої фази,  47 студентів першого та другого курсів нашого фахового коледжу прийняли участь у програмі міжнародного дослідження якості освіти PISA 2022.

Майбутні фахівці з фінансів, права, менеджменту, маркетингу, готельно-ресторанної справи, комп’ютерної інженерії та підприємництва мали змогу перевірити свою читацьку, математичну, природничо-наукову грамотність, креативне мислення та взяли участь в анкетуванні.

Студенти з відповідальністю поставилися до участі у дослідженні, адже розуміли, що їх результати впливатимуть в подальшому на прийняття рішень та формування національної освітньої політики.

Звичайно, було і хвилювання у здобувачів освіти, і не оминула нас необхідність укриття у захисній споруді під час повітряної тривоги, проте, ми з гідністю виконали покладене на наш заклад Міністерством освіти і науки завдання.

Усі учасники отримали масу приємних вражень, а  на згадку про подію отримали  Подяки учасників Міжнародного дослідження якості освіти  PISA-2022.

 

З вірою у нашу Перемогу, наше майбутнє ми переконані – все буде Україна!!!

screenshot_19_08_01

screenshot_2_21_01

Розробка сайту:  uaBiznes.info