ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ЦЬКУВАННЯМ

 ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ЦЬКУВАННЯМ (ПРОТИДІЇ БУЛІНГУ)

screenshot_1_72_01
Цькування – це довготривале (повторюване) фізичне чи психологічне насильство з боку індивіда чи групи, які мають певні переваги (фізичні, психологічні, адміністративні тощо) щодо індивіда.

 Такий вид насильства може бути:

ü    Фізичний – штовхання, бійки, підніжки, нанесення тілесних ушкоджень тощо.

ü    Економічний – крадіжки, пошкодження чи знищення одягу та інших особистих речей жертви, вимагання грошей тощо.

ü    Психологічний – поширення образливих чуток, ігнорування, погрози, жарти, шантаж тощо.

ü    Сексуальний – принизливі погляди, жести, образливі рухи тіла, прізвиська та образи сексуального характеру, зйомка відео у переодягальнях, сексуальні погрози, поширення образливих чуток тощо.

ü    Кібербулінг – приниження за допомогою інформаційно-комунікаційних засобів: мобільних телефонів, інтернету тощо (пересилка неоднозначних фото, обзивання телефоном, зйомка на відео бійок чи інших принижень і викладання відео в мережу, цькування через соціальні мережі).

 На жаль, у ситуації булінгу завжди беруть участь три сторони: той, хто переслідує; той, кого переслідують та ті, хто спостерігають. А спостерігачі, не повідомляючи про прояви цькування, займають позицію самого булера.

4 травня – день протидії булінгу як виду насильства. Однак варто пам’ятати, що вживати заходи щодо боротьби із цькуванням варто завжди. Адже найкращий спосіб боротьби з цькуванням – профілактика.

У Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті та фаховому коледжі Інституту впродовж року проводились заходи з протидії будь-якому виду насильству. Серед них – тренінги для студентів з навичок спілкування та мирного вирішення конфліктів, години спілкування за участю представників ювенальної превенції «Не допускай проявів булінгу над собою і друзями», анонімне анкетування студентів про випадки булінгу, анкетування батьків про безпеку в освітньому закладі, просвітницькі заходи до Міжнародного дня толерантності, тренінги «Ненасильницьке спілкування як запорука успіху!» у межах тренінгів «Не_дрібниці у стосунках».

Зупинимо булінг разом!

 

Ректорат, студентське Віче

 
Розробка сайту:  uaBiznes.info