Чорнобиль - трагедія і біль України

Чорнобиль - трагедія і біль України

В день пам’яті Чорнобильської трагедії для студентів ХКФК ХКТЕІ було проведено інформування «Чорнобиль трагедія і біль України».

26 квітня 2023 р. – 37 річниця найбільшої техногенної катастрофи в історії людства – аварія на Чорнобильській атомній електростанції. В  2003 р. на саміті СНД Президент України Леонід Кучма запропонував країнам-учасницям Співдружності оголосити 26 квітня Міжнародним днем пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф. Рада голів держав СНД підтримала цю пропозицію.

Директорка бібліотеки - Валентина Борейко розповіла про перебіг подій і наслідки аварії на Чорнобильській АЕС та ознайомили з матеріалами  книжково-ілюстративної виставки «Чорнобиль вічний біль України», з фондів бібліотеки ХКТЕІ.

Вшановуючи героїзм  пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС  студенти  віднесли квіти до  памятника “Героям та жертвам Чорнобиля”, що знаходиться неподалік інституту.

Подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

                                                                             Бібліотека ХКТЕІ

zobrazhennya_viber_2023_04_26_14_57_48_221_01 

zobrazhennya_viber_2023_04_26_14_07_57_785_01 

Розробка сайту:  uaBiznes.info