БУЛІНГ. НАСИЛЬСТВО. ДИСКРИМІНАЦІЯ.

БУЛІНГ. НАСИЛЬСТВО. ДИСКРИМІНАЦІЯ.

З метою протидії БУЛІНГУ та НАСИЛЬСТВУ у ХКТЕІ проведено низку заходів для учасників освітнього процесу. 17 листопада, в рамках співпраці з Клубом документального кіно "DokyDay" Хмельницької обласної наукової бібліотеки, студенти першого курсу – майбутні юристи переглядали та обговорювали документальний фільм "БУЛЕР". Важливим було  кожному визначити особливості розподілу ролей у випадках булінгу, пригадати свій власний досвід шкільного життя та побачити, що це явище існує у багатьох країнах. Але висновок, що зробив кожний - ЦЕ НЕПРИПУСТИМО!

22 листопада відбувся Круглий стіл на тему "Булінг у освітньому середовищі: як розпізнати і що робити?". У його роботі взяли участь керівництво ХКТЕІ, куратори академічних груп ХКФК ХКТЕІ, запрошені фахівці – методист обласного навчально-методичного центру психологічної служби ХОІППО  Пастух Людмила та керівниця Центру допомоги дітям-переселенцям Дразман Ірина. Практичний психолог ХКТЕІ Матвійчук Тетяна розповіла про основні ознаки булінгу, причини та особливості протидії. Пастух Людмила надала інформацію щодо розповсюдження цього явища на території Хмельницької області та особливості проведення діалогу з учасниками цькування. Дразман Ірина у цікавій інтерактивній формі запропонувала практичні прийоми вирішення конфліктів за допомогою медіації.

Також протягом тижня студенти ХКФК ХКТЕІ проходили анонімне анкетування щодо виявлення випадків булінгу серед учасників освітнього процесу. На цьому діяльність ХКТЕІ щодо протидії булінгу не вичерпується. У навчально-виховному процесі заплановані тренінги та виховні години з метою розвитку асертивної поведінки, групової згуртованості.

Ректорат

 

screenshot_3_31_01
 

 

Розробка сайту:  uaBiznes.info