105 РОКІВ НАН УКРАЇНИ

           27 листопада 1918 р. указом Гетьмана Павла Скоропадського в Києві була заснована Українська академія наук (тепер Національна академія наук України). Її першим Президентом став український науковець та філософ, природознавець, засновник геохімії, біогеохімії та радіогеології, вчення про біосферу, ноосферу Володимир ВЕРНАДСЬКИЙ.

Академія, як самоврядний орган, об’єднує усіх науковців з метою проведення фундаментальних та прикладних наукових досліджень у сфері природничих, технічних, суспільних та гуманітарних наук.

В умовах російської військової агресії вища наукова організація однією із перших припинила співробітництво з установами і вченими країни-агресора та Республіки Білорусь, а також закликала до цього світову наукову спільноту.

Адміністрація та колектив ХКТЕІ із студентською спільнотою дотримуються принципів державної політики у сфері наукової та науково-технічної діяльності, що є одним з основних завдань Академії як вищої наукової установи країни, та є активним учасником у розробці наукових досліджень, спрямованих на забезпечення оборони, безпеки держави та повоєнного відновлення країни!

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

Адміністрація, студентське Віче

Розробка сайту:  uaBiznes.info