105 річниця незалежності Польща

 

«105 річниця незалежності Республіки Польща» 

 

  12 листопада 2023 року представники студентського саморядування ХКТЕІ відвідали захід до 105-річниці незалежності Республіки Польщі – пізнавально-патріотична година «Польща: витоки і становлення держави».

  Під час зустрічі учасники говорили про різні періоди становлення польської держави, зокрема про історичне проголошення незалежності Польщі у 1918 р. і, безпосередньо, про людину – символа цого свята Юзефа Пілсудського, шлях до незалежності у боротьбі з комуністичною владою ПНР та участь у цих подіях вихідців з України Анни Валентинович та Кшиштофа Довгялло. Також присутні послухали вірші патріотичної поезії польською мовою учнів ліцею №18.

 Захід було організовано спільно з ГО «Центр слов'янських мов та культур» (голова Неля Адамчук). На зустріч завітали представники польської спільноти міста, закладів освіти, молодь, відвідувачі Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки. Серед гостей - голова Хмельницького осередку Спілки поляків в Україні Франц Міцінський, радник голови Хмельницької ОВА Олександр Шемчук, завідуючий кафедрою туризму та готельної справи ХНУ Ігор Журба, голова ГО <‹Батьківська ініціатива м. Хмельницького» Ольга Яневич-Федишина.

 

img_4474_01.
 
img_4502_01. 
 
img_4478_01. 

 

 

Розробка сайту:  uaBiznes.info