Міжкафедральний круглий стіл

"Від високої якості продукції - до високої якості життя"

     Упродовж останніх років в Україні послідовно набуває сили євроінтеграційний вектор державної політики в усіх сферах життя. Зважаючи на це, надзвичайно актуальною на сьогодні стає проблема підвищення якості вітчизняної продукції з метою її конкурентоздатності на європейському ринку. Цьому нагальному питанню був присвячений міжкафедральний науково-практичний круглий стіл, який відбувся 15 жовтня у Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті. Організаторами заходу виступили кафедра товарознавства і торговельного підприємництва та кафедра маркетингу факультету управління та менеджменту.
    
У роботі круглого столу взяли участь викладачі, студенти інституту, представники промислових підприємств та державних організацій Хмельницької області, а саме:
    
переможці конкурсу регіонального етапу конкурсу якості у номінації Продовольчі товари – ТОВ «Верест» та ДП ПАТ «Оболонь» «Красилівське»;
    
ДП «Хмельницькстандартметрологія»;
    
Інспекції з питань захисту прав споживачів у Хмельницькій області;
    
Хмельницької торгово-промислової палати;
     Хмельницької облспоживспілки;
підприємства ТОВ «ЮТП».
     У виступах та жвавій дискусії з питань управління якістю продукції на всіх етапах виробництва та запровадження на підприємствах харчової галузі Хмельниччини системи аналізу небезпек і критичних точок контролю HACCP
взяли участь:
    
викладачі кафедри товарознавства та торговельного підприємництва;
    
начальник відділу підтвердження відповідності харчової продукції та продовольчої сировини ДП «Хмельницькстандартметрологія» В.П. Вербовий;
    
провідний фахівець ДП «Хмельницькстандартметрологія» О.Л. Задарожна;
    
провідні фахівці інспекції з питань захисту прав споживачів у Хмельницькій області О.О. Баюк і Т.В. Нікітіна;
    
віце-президент Хмельницької торгово-промислової палати Л.Б. Каневська;
     
заступник голови правління Хмельницької облспоживспілки з питань кадрів заготівель та виробництва М.П. Осадчук;
     
начальник відділу перспективних напрямів розвитку Хмельницької торгово-промислової палати О.В. Мушинська;
    
супервайзер ДП ПАТ «Оболонь» «Красилівське» В.А. Либа;
    
менеджер ЗЕД ТОВ «ЮТП»  О.Л. Лис;
    
студенти інституту Максим Ковальчук та Людмила Невідома.
     Практичним досвідом із застосування системи HACCP при виробництві ковбасних, м’ясних та делікатесних продуктів поділилась заступник керівника ТОВ «Верест» з питань якості Н.М. Корчак. ТОВ «Верест» є одним із семи підприємств Хмельницької області, де дана система запроваджена. Сьогодні концепція HACCP
є єдиною системою управління безпечністю харчової продукції, що довела свою ефективність і прийнята міжнародними організаціями. Представлені підприємством учасникам круглого столу зразки продукції підтвердили високий рівень її якості.
     Підводячи підсумки круглого столу, учасники та організатори заходу відзначили важливість та своєчасність його проведення саме на сучасному етапі розвитку Національної системи стандартизації, коли одним з основних завдань є її адаптація до вимог і стандартів Європейського Союзу.

Розробка сайту:  uaBiznes.info